Meer biodiversiteit is goud waard… en deze prijzen

Voor bedrijven en lokale overheden

MottenvangerNieuwsgierig naar welk schoon volk er ’s nachts uithangt op het dak van jouw bedrijf, kantoorgebouw of gemeentehuis? We sturen de nachtvlinderjager bij je op bezoek. Na zijn nachtelijke schattentocht krijg je een woordje uitleg en zal het duidelijk zijn dat natuur overal is – ook op plaatsen waar je niet aan denkt. Je komt te weten waarom het de moeite loont om natuur in onze eigen directe (werk)omgeving te beschermen. Als aandenken ontvangen jij en je collega’s één authentieke poster-set met een overzicht van al het nachtelijk moois dat die nacht aanwezig was. 
‘Mottenvanger’ Bart Van Camp heeft jaren expertise in het thema en was al in de tuin van vele bekende Vlamingen te gast. Zijn vangsten kwamen o.a. in aan bod in The Guardian, bestseller The Garden Jungle van Dave Goulson, Knack, De Standaard, een haiku van Herman Van Rompuy, …

 

Voor jongere leerlingen (tot 10 jaar)

VogelnestjesDe winnende klas(sen) ontvangen een bouwpakket om tuindieren in de watten te leggen. Een vlinderhuis, een vleermuiskast, een nestkast voor vogels en eekhoorns, … elke leerling kan er een uitkiezen en zijn of haar huisje een persoonlijk tintje geven.

 

 

Voor oudere leerlingen (tot 18 jaar)

bloemetjesDe winnende klas(sen) ontvangen een verrassingspakket om samen voor nog meer biodiversiteit te zorgen, aanvullend op de acties die al uitgevoerd werden. Mixen voor weelderige bloemenweides, zoekkaarten om op ontdekking te gaan, levensreddende raamstickers, tuinwapenareaal om de lente in te stormen, egel goodies, … wie weet komt het binnenkort jullie richting uit!