Goede voorbeelden - bedrijven

De Brady-trappers (NV Brady, Zele)

De 29 Brady-trappers verzamelen van 2 januari tot en met 12 februari zoveel mogelijk fietskilometers van en naar het werk. Op 4 februari stonden al 4.147 km op de teller. Eén van de Brady-klimaatflandriens van NV Brady nam ondanks guur winterweer en gladde wegen 840 km voor zijn rekening! Het initiatief om deel te nemen aan Dikketruiendag kwam van het groene-vinger-actiecomité en werd verspreid via email en met de DTD-banner op TV-schermen in het bedrijf. 

Het bedrijf probeert de tevredenheid van zijn werknemers te vergroten door het woon-werkverkeer te optimaliseren. Daarom beloonde het de fietsers al met een verrassingsactie, zoals een “dankjewel-dat-je-met-de-fiets-komt-tag” en een bracelet met lampje. 

Brady-trappers Zele

De ideale woning

Sociale huisvestingsmaatschappij “De Ideale Woning” won de Business Mobility Award. De dienstverplaatsingen gebeuren voornamelijk met de fiets en voor verdere afstanden met elektrische fietsen. Maar ook het woon-werkverkeer gebeurt hoofdzakelijk met de fiets. Intussen komt meer dan 60% van de medewerkers al trappend naar het werk. Hoe ze dat aanpakken, zie je hier:

 

 

 

Bike to Work

BiketoWork is het programma waarmee de Fietsersbond werkgevers ondersteunt. Kies een programma op maat (op basis van  het aantal medewerkers en de gewenste duur) of motiveer je werknemers om individueel deel te deelnemen. Ze kunnen met een fietskalender hun ritten registeren, worden deel van de Bike to Work-community, en kunnen mooie prijzen winnen.

“Bike to work” heeft een 7-stappenplan waarmee je een fietsactieplan kan opmaken.

Bike to work: 7-stappenplan