Registreer de actie van jouw klas en maak kans op een beloning!

Al 165 klassen uit Vlaanderen lieten ons weten dat zij op 6 februari hun dikste trui bovenhalen en allerlei frisgroene acties ondernemen. Wij zijn onder de indruk van al deze initiatieven… en hebben gezorgd voor een passend prijzenpakket. Is jouw klas die dag ook van de partij? Wacht dan niet langer met registreren.

Wat kan jouw klas in de wacht slepen?

 

fb1%20%28002%29-150x106.jpgVoor kleuteronderwijs

De allerjongste deelnemers van #frisgroene acties maken kans om op ontdekkingstocht te gaan in de wondere wereld van de zwam. In totaal 10 klassen kunnen het voorleesboek ‘Op een grote paddenstoel…’ in de wacht slepen.
Door de kleurrijke illustraties en het A3-formaat hoeft tijdens het voorlezen geen enkele kleine klimaatheld iets te missen van de avonturen van kabouter Pinnemuts. Zal onze vriend erin slagen de geschikte paddenstoel te vinden?
Hij kan alvast rekenen op de hulp van elfjes, de boswachter en een hele reeks slimme dieren.

Cover strip beestige brugVoor lager onderwijs

De inspanningen van 10 klassen van de lagere school worden beloond met een #frisgroen strippakket. Elke leerling van de geselecteerde klassen ontvangt een exemplaar van de Suske en Wiske-strip De Beestige Brug (mét educatieve pagina’s).

In dit verhaal ontdekken de leerlingen samen met Suske en Wiske wat een ecoduct is, hoe een eekhoornbrug werkt en waarom vissen soms de trap nemen. Het wordt duidelijk dat wilde dieren in Vlaanderen nog moeilijk op een veilige manier van het ene groene leefgebied naar het andere geraken. Gelukkig bestaan er heel wat initiatieven om voor verbindingen te zorgen tussen die groene snippers.

 

Ecoduct MeerdaalVoor secundair onderwijs

Ook 1 klas uit het secundair onderwijs zetten we in de bloemetjes en dat mag je bijna letterlijk nemen. Deze leerlingen krijgen immers een begeleid bezoek aan het nieuwe ecoduct (in wording) in het Meerdaalwoud (Leuven) aangeboden. Met privé-chauffeur, want ook (bus)vervoer is inbegrepen!

Het Meerdaalwoud is een van de grootste loofbossen van Vlaanderen en wordt momenteel omgetoverd tot een wandel-, fiets- en ruiterparadijs met avontuurlijke inrichting. Met de bouw van een eco-recreaduct zullen ook dieren veilig over N25 kunnen, die dit gebied voor een stukje doorkruist.

 

Hoe maak je kans op deze beloning?

Dien vandaag nog de geplande actie van jouw klas in via het registratieformulier op deze website!

Komen in aanmerking: alle inzendingen die ingediend werden sinds de lancering van deze campagne begin november t.e.m. 4 februari 2018. De winnaars worden bekendgemaakt op 13 februari 2018.